μια παραμυθένια περιπλάνηση στη Ζωφόρο του Παρθενώνα



Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασίζεται στα βιβλία: «Ο Φίλιππος και τα μαγικά κρόταλα-Μια παραμυθένια περιπλάνηση στη ζωφόρο του Παρθενώνα» της Μάνιας Δούκα-Εικονογράφηση: Μάρια Μπαχά) και «Η Ζωφόρος του Παρθενώνα: Εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια» της Μαρίας Μπίρη-Μελά.

Μέσα από μια παράσταση-δραματοποιημένη αφήγηση, μια χορεύτρια με δυο κρόταλα στα χέρια μεταφέρει τα παιδιά σε μια παραμυθένια περιπλάνηση στα γλυπτά του Παρθενώνα. Μπροστά τους ζωντανεύει η πομπή των Παναθηναίων: οι καβαλάρηδες με τ’ άλογα, τα άρματα, τα βόδια, οι μουσικοί.

Ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι, όπου με ειδικό εποπτικό υλικό, τα παιδιά αναπαριστούν την πομπή των Παναθηναίων όπως αυτή απεικονίζεται στη ζωφόρο του Παρθενώνα και παίζουν ομαδικά εκπαιδευτικά παιχνίδια.
..............................................................................................

ο Πραγματοποιείται στο χώρο του studio «Kινητήρας» (πλησίον νέου Μουσείου Ακρόπολης), με δυνατότητα παράλληλης ξενάγησης στο νέο Μουσείο Ακρόπολης ή στην αρχαία Αγορά, ή στο χώρο του σχολείου.
  •     Προσχολική ηλικία, νηπιαγωγείο, Δημοτικό
  •     Διάρκεια βασικού προγράμματος: 60-90 λεπτά
  •     Διάρκεια ξενάγησης (προαιρετική): 60 λεπτά ή κατόπιν συνεννοήσεως
..............................................................................................

Το βιβλίο με το υλικό στο οποίο βασίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έλαβε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ (1ο Βραβείο Παιδικού Βιβλίου Γνώσης 2011) και περιλαμβάνεται στον προτεινόμενο κατάλογο του προγράμματος ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Επίσης, είναι εγκεκριμένο από την ειδική Επιτροπή του νέου Μουσείου Ακρόπολης.